11.1 C
Balatonalmádi
szerda, október 16, 2024
KezdőlapUtazás, szállásHogyan lehet pénzt keresni utazgatás közben?

Hogyan lehet pénzt keresni utazgatás közben?

10 módja annak, hogy fizetést kapj, miközben járod a világot

A világ bármely pontjáról pénzt keresni utazásgatás közben álmodozásnak tűnhet… Utazók ezrei azonban már megélték ezt az álmot, és pénzt kapnak az utazásért! Ezen az oldalon 10 módot találsz arra, hogyan kereshetsz pénzt utazás közben.

Lehet-e pénzt keresni utazás közben?

2020 óta sokkal elterjedtebb a távmunka, így aligha titok, hogy bárhonnan dolgozhatsz. Ennek ellenére azoknak, akik még soha nem próbálták, felmerülhet a kérdés, hogy lehet-e pénzt keresni utazás közben.

Az utazás közben pénzt keresők között vannak szabadúszók is, akik a digitális marketing területén dolgoznak. Az ilyen munkákhoz gyakran csak számítógép és internet-hozzáférés szükséges. 

Hogyan utazzunk a világban és keressünk közben pénzt

Egyes módszerek kombinálhatók is, hogy még magasabb bevételt generálhassanak. Például utazási blogírás és saját utazási fotói eladása.

1. Utazási blogírás

Például megoszthatja történeteit és utazási tapasztalatait az emberekkel, és pénzt kereshet hirdetéssel vagy társult marketinggel (szolgáltatások eladásával vagy szállodák ajánlásával). Ehhez a következőkre lesz szüksége:

Webhely létrehozása + Tartalom létrehozása

Ha tartalmat hozol létre ami látogatókat vonz, bevételt szerezhetsz a forgalomból. Az utazási blogokon még több lehetőség kínálkozik a bevételszerzésre, például vendégbejegyzések eladása.

A legtöbb utazási blogger számára a reklámozás a fő pénzkereseti módszer. Ez történhet kontextuális hirdetések formájában (például a Mediavine-on keresztül), vagy ajánlások formájában (amikor jutalékot kap az eladásért). Ez utóbbit „affiliate marketingnek” hívják, és az Ön fő bevételi forrásává válhat. Például mondjuk:

– Jártál Barcelonában, és ismersz néhány jó szállodát. Ajánld őket közönségednek, adj hozzá linket ezekhez a szállodákhoz a Booking.com-on vagy a Trivago-n, és kapj 4% jutalékot minden foglalás után.

Addig fogsz keresni, amíg minden hónapban utazás iránt érdeklődő közönség érkezik blogodba. Sőt, ahogy növekszik a webhelyén található cikkek száma, minden bizonnyal a bevételed is növekedni fog.

Az utazási blogírás nem elcsépelt ötlet. Még akkor is, ha még soha nem írtál blogot, 2023-ban továbbra is elindíthatod saját utazási blogod, amely biztos bevételt generál.

2. Adj el fényképeket Photo Stocks-on

Már úton vagy, ami azt jelenti, hogy sok olyan hely van körülötted, amelyekről készült fényképek hasznosak lehetnek mások számára. Természetesen ezeket a fotókat közzéteheted Instagramodon, és lájkokat kaphatsz, de dönthetsz úgy is, hogy eladod őket másoknak üzleti célból.

Nem kell személyesen keresned az ügyfeleket a piacon, ha olyan platformokat használsz, ahol eladók és vevők találkoznak, mint például: Envanto vagy Shutterstock.

3. Adj el videókat

A 2020-as évek a digitális tartalmak korszaka. Sokan már ismerik az első két formátumot: szövegek blogokhoz vagy fényképek. A videó azonban egyre népszerűbb, és az egyik legjobb módja annak, hogy utazás közben pénzt keress. A fényképekhez hasonlóan videókat is rögzíthetsz, és speciális platformokon értékesítheted: iStock, Envanto vagy Shutterstock.

Be kell ruháznod a felszerelésbe, és legalább minimális videószerkesztési ismereteket kell elsajátítanod. Akárcsak a fényképek esetében, a videók eladása elsődleges vagy kiegészítő bevételi forrást jelenthet utazás közben.

Mivel kereshetsz még pénzt utazgatás közben?

4. Szövegírás

Nem kell saját utazási blogot létrehoznod ahhoz, hogy az utazásaidról írj. Ha problémáid vannak egy új országban, és tudod, hogyan lehet ezeket megoldani, akkor Ön kiváló információforrássá válsz. Ha fejleszted íráskészséged, sok pénzt kereshetsz. 

Ennek a módszernek az egyik fő előnye, hogy szinte azonnal elkezdhetsz keresni. Ha eladsz egy cikket, pénzt keresel vele. De van egy árnyoldala is. Ez egyszeri fizetés. Nem kapsz bevételt, ha valaki a cikkedben szereplő hirdetésre kattint, vagy felkeresi a Booking.com webhelyet, hogy szállodát foglaljon. Ebben a tekintetben a saját blogod jövedelmezőbb, mivel egyszer létrehozol tartalmat, majd akkor is profitálhatsz, ha cikkeidnek forgalma van.

A blogbejegyzések létrehozása saját webhelyedhez ugyanannyi időt vesz igénybe, mint mások számára. Hosszú távon azonban valószínűleg jövedelmezőbb lesz a saját blogodon való munka.

5. Szabadúszó 

A cikkírás csak egyfajta szabadúszó munka, amelyet a digitális nomádok gyakorolnak. Pénzt kereshetsz utazás közben és egyéb online munkák során, mint például: fordítások, adatgyűjtés, grafikai tervezés és még sok más!

Ebben az esetben az utazásnak nem is kell a munkához kapcsolódnia. Például utazhatsz és dolgozhatsz adatelemzőként.

6. Munka tengerjáró hajón

Az egyik legnépszerűbb utazási munka a tengerjáró hajón végzett munka. A tengerjáró hajók dolgozói valójában egyszerre utaznak és dolgoznak. Ellentétben a repülőszemélyzetekkel, akiknek munkája időben és helyen korlátozott, több hetet tölthetsz egy körutazáson, számos országot meglátogathatsz, és a szerződés feltételeitől függően városokba utazhatsz az utasokkal.

7. Digitális termékek értékesítése

A digitális termékek értékesítése tökéletes módja az utazásnak és a pénzkeresésnek. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a tanfolyamok online értékesítése.

Létrehozhatsz például egy tanfolyamot az egyéni utazásokról vagy más olyan témáról, amelyet mélyen megértesz, és közzéteheted az Udemy-n vagy bármely más online tanfolyami platformon. Ezen kurzusok készítői minden alkalommal fizetést kapnak, amikor valaki megvásárolja a tanfolyamukat

A bevételed teljes mértékben az eladások számától függ. Senki sem fog fizetni egy tanfolyam létrehozásáért, az emberek fizetnek azért, hogy hozzáférjenek. Ezért mindenképpen el kell gondolkodnod azon, hogyan népszerűsíted a tanfolyamot és erősíted személyes márkád.

8. Passzív jövedelem online

A passzív jövedelem megteremtése nehezen elérhető cél, de mindenképpen lehetséges. Természetesen néhány lakás vásárlása és bérleti díjból való utazás kevesek számára választható, de más passzív bevételi forrásokat is létrehozhatsz. Például egy dropshipping üzletet vagy más olyan modellt, amely nem igényel aktív kezelést. Természetesen mindez további ismereteket igényel. 

9. Önkéntesség

Annak ellenére, hogy az önkéntesség inkább a segítésről szól, az anyagi gondjait is megoldhatja, ha külföldi önkéntes projektekhez csatlakozik. Világszerte sok olyan projekt létezik, ahol segíthetsz, és cserébe lakást, élelmet és (néha) pénzt is szerezhetsz.

Az önkéntességet aligha érdemes úgy tekinteni, mint a világutazás és a pénzszerzés teljes értékű módját, de ha szeretnél világot látni és segíteni a rászorulóknak, ez egy nagyszerű lehetőség.

Megfizethető külföldi önkéntes projekteket találhatsz a lovevolunteers.org vagy hasonló platformokon.

10. Munka egy helyi vállalatnál

Kipróbálhatsz különféle lehetőségeket, például utazási bloggerként, affiliate marketinggel, digitális termékek értékesítésével vagy teljes munkaidős / alkalmi álláskereséssel egy új városban. Miért is ne?

Még ha a digitális nomádok életmódját kedveled is, ne korlátozzd magad az online munkára. Speciális csoportokban találhatsz munkát a közösségi hálózatokon vagy offline álláshirdetéseken keresztül. Egy helyi vállalkozásnál dolgozni nem biztos, hogy álommunkának tűnik; ha azonban elfogy a pénzed az utazás folytatásához, akkor lehet, hogy jó alternatíva. 

Feldobomhttp://feldobom.hu
Sokan kérdezik tőlem nap, mint nap, hogy hogyan lehet passzív jövedelemre szert tenni. Hogyan lehetne egy kis extra jövedelemhez jutni a munka mellett. Szeretnék rávilágítni néhány egyszerű pénzkereseti lehetőségre, mely elérhető mindenki számára és legális. Mivel az ilyen jó lehetőségek napról-napra változhatnak, érdemes minden nap felkeresni a blogomat, így ha napi 1 tippet megfogadsz, az havi szinten 30.000 forintot jelenthet. Jól hangzik, ugye? Akkor vágjunk is bele!
RELATED ARTICLES

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb